Rugbrød

Jeg og Susanne har igen været på  bagekursus den 1. august 2015 i Meyers Spisehus i Lyngby atter en gang med Benjamin som bager.

Vi lærte at bage rugbrød med surdej og vi lærte hvordan man fremstiller og vedligeholder den surdej der anvendes i dejen. Dejen til brødet er en form for våddej, som ikke skal æltes på en maskine, men som skal røres sammen i en skål med håndkraft. Vi lærte at se os frem til, hvornår dejen har fugtighed nok og vi lærte at formen vi bager i skal smøres grundigt med smør. Dejen skal inden den sættes til hævning fylde ca. 70% af formens volumen og at dejen er færdighævet, når dejen når til kanten af formen. Det sker indenfor 2-6 timer. Rugbrødet er færdigbagt i ovnen, når kernetemperaturen er 97 grader.  Vi lærte også at rugbrød skal opbevares i en brødkasse eller under et viskestykke på et skærebræt – plastik og køleskab ødelægger rugbrødet.

Vi lærte endnu flere ting, men det må I se og smage en dag ved lejlighed 🙂

IMG 2015-08-05 15.29.08