Jakobs salat

IMG 2015-04-29 18.15.00
Jakobs salat med gyros

Dette er en salat til hverdagsmad som jeg og min søn plejer at lave. Den går til de fleste af vores hverdagsretter f.eks. gyros eller kylling.

Opskriften er til 2 personer:

Ingredienser

  • 4 store blade romaine salat
  • 6 cocktail tomater (dem på stilk)
  • En halv agurk
  • En advokado
  • 4 søde Piquanté peberfrugter (Peppadew – kan også fås i f.eks. Meny)
  • Økologisk rapsolie
  • Hvid balsamico eddike
  • Blomsterhonning (flydende)
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl romaine salat bladene grundigt under hanen og lad dem dryppe af for vand. Riv bladene i mundrette stykker og læg stykkerne i en serveringsskål. Skyl tomaterne, skær dem i både og læg dem også i skålen. Skyl agurken og halver den på langs. Med en ske fjernes kerner og den fugtige del i midten af agurken. Skær herefter agurken på tværs i tynde skiver.  Læg agurkeskiverne i skålen. Skær advokadoen i både. Fjern skallen og stenen. Skær advokadoen i stykker af ca. samme størrelse som agurken og læg stykkerne i skålen. Tag peppadew peberfrugterne, hak dem meget fint og kom dem i skålen.

Lav en dressing af 2 spsk hvid balsamico eddike, 6 spsk rapsolie, 1 spsk honning, salt og friskkværnet peber. Bland det grundigt sammen.

Inden der hældes dressing i skålen med salat skal salaten forsigtigt blandes. Herefter hældes dressingen over salaten og der blandes forsigtigt rundt igen.

Salaten er nu klar til servering!

Tip: hvis salaten skal have lidt ekstra protein kan der tilsættes 100g optøede Edamame soyabønner.

Susannes fortolkning af opskriften i en potionsanretning 🙂