Pulled pork

img_0148Pulled pork er blevet en af mine ynglingsspiser, så her er en opskrift der giver nok til at 8 personer kan få 2 burgere hver.

Det er vigtigt at læse hele opskriften i god tid og lægge en plan, da det tager tid at tilberede pulled pork.

Ingredienser:

Pulled pork:

  • 1 svinenakkefilet på ca. 2 kg (frilands)
  • 2 liter vand
  • 130 g salt
  • 1 dl røget whisky (efter smag, kan sagtens undværes)
  • 2 laurbærblade
  • 2 stjerneanis

Rub:

  • 50 g brug farin
  • 50 g paprika
  • 2 spsk. friskkværnet peber
  • 2 spsk. havsalt i flager
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. røget paprika

Vinegarsauce:

  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl ufiltreret æblemost (økologisk)
  • 0,25 dl ketchup
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. havsalt (efter smag)
  • 1 tsk. friskkværnet peber (efter smag)

Fremgangsmåde:

img_0186Pulled pork:

Dag 1:

Start med at give vand, salt, laurbærblade og stjerneanis et opkog så saltet bliver opløst. Giv så whiskyen et opkog, sæt ild til den (PAS PÅ – flammer!) og tag den af varmen. Når whiskyen er brændt ud, hældes den op i saltlagen og det hele køles af.

Læg svinenakkefileten i den afkølede saltlage. Dæk den godt til med husholdningsfilm og læg evt. en tallerken oven på svinenakkefileten for at holde den nede i saltlagen. Gør dette tidligt på dagen og sæt den på køl til om aftenen. Den skal minimum stå i saltlagen i 8-10 timer, gerne længere. Når jeg har tid til det får den lov til at ligge i saltlagen i 24 timer.

Rub:

Lav Rub’en ved at blande alle ingredienserne sammen.

Inden du går i seng tages svinenakkefileten op af saltlagen og tørres godt af med køkkenrulle eller lignende. Gnid Rub’en godt ind i svinenakkefileten. Læg svinenakkefileten i en plastikpose eller pak den tæt ind i husholdsningsfilm og læg den i køleskabet til dagen efter.

Dag 2:

Stå tidligt op (hvis det skal serveres kl. 18, så er det kl. 03:00 du skal op!). Pak svinenakkefileten ud og sæt den i en kold ovn og tænd på 110 grader almindelig ovn. Nu skal den have ca. 15 timer til den har opnået en kernetemperatur på omkring 90-95 grader. Tiden kan variere fra ovn til ovn, men i min ovn passer det med 15 timer.

Vinegarsauce:

Vinegarsaucen tilberedes ca. 2 timer inden servering. Bland alle ingredienserne sammen og giv dem et opkog. Lad den køle af. Saucen skal være syrlig så den komplementerer det fede kød.

Træk kødet fra hinanden med to gafler og hæld til sidst den afkølede vinegarsauce over det møre kød. Servér i hjemmebagte burgerboller med barbecuesauce og coleslaw – og en iskold øl.