Brusebadsboller

Min mor har efterhånden serveret brusebadsboller for os adskillige gange, så nu mener jeg det er tid til at få opskriften med på mamajasu.dk.

Opskriften er til ca. 16 boller og lyder som følger:

½ l. kold vand
5 g gær
1 tsk salt
evt. 1 tsk rørsukker
250 g speltmel
ca. 350 g sigtet speltmel

Vand, gær, salt, sukker og mel røres sammen til en blød dej. Den sættes i køleskabet i en skål med låg natten over eller i mindst 6 timer.

Bollerne sættes på en smurt bageplade med to skeer eller med hænderne, der evt. er dyppet i vand.

Pladen sættes i ovnen med det samme ved 230° i ca. 25 minutter. Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte.

Man kan vælge at bruge hele dejen på én gang eller i flere portioner. Efter sigende skulle dejen kunne holde sig i køleskab i ca. en uge.

Tip: hvis man ønsker nogle lidt grovere boller, så kan der tilsættes en blanding af ca. 100 g solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø til dejen.