Energibehov

Tabel 1
Omregning fra kilojoule (kJ) til kilokalorie (kcal)
1 kcal = 4,2 kJ 1 kJ = 0,24 kcal

1 g protein 17 kJ 4 kcal 15 E% 10-20
1 g fedt 38 kJ 9 kcal 30 E% 25-35
1 g kulhydrat 17 kJ 4 kcal 55 E% 50-60
1 g alkohol 30 kJ 7 kcal    

Fedt – mindre end 10 % mættede, max 10% flerumættede, mindst 10% enkeltmættede
Kolesterol – mindre end 300 mg pr. dag
Kostfibre – 20-35 g pr. dag, 1/3 af kostfibrene bør være vandopløslige)

Tabel 2
Harris & Benedicts formler for udregning af den basale energiomsætning

Mænd:

BMR = 66,5 + 13,7 x W + 5,0 x H – 6,8 x A

Kvinder:

BMR = 65,5 + 9,6 x W + 1,7 x H – 4,7 x A

BMR = basalomsætningen i enheden kcal
W = vægt i kg

H = længde i cm

A = alder i år

Tabel 3 Aktivitetsfaktorer

Aktivitetsfaktoren ganges på BMR

Sengeliggende 1,1
Oppegående 1,3
Stillesiddende arbejde 1,4
Let arbejde, ingen fysisk aktivitet i fritiden 1,6
Moderat arbejde, daglig fysisk aktivitet i fritiden 1,8

Vægtstabilitet ligger mellem 1,3 og 1,8 x BMR