Den ultimative æblekage

Arbejdstid 30 minutter

Gammeldags æblekage. Men lige lidt bedre.. og helt ultimativ!

Ca. 3 dl. pisket flødeskum

Æblemos:
1 kg æbler gerne madæbler
300 g sukker
½ vanilje stang
3 spsk. korender eller rosiner
3 spsk. vand

Fremgangsmåde:
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern. Drys sukkeret på i en stor gryde, og varm op, til det er helt smeltet og lysebrunt. Kom æbler, vanilje, vand og korender ved og rør rundt. Læg låg på gryden og lad mosen småsimre ca. 15: 20 min. Køl ned, inden du blander med rasp.

Kagerasp:
50 g. rasp
25 g. havregryn
75 g. sukker
50 g. nødder
1 spsk. smør
evt. lidt kanel og kardemomme

Fremgangsmåde:
I en tykbundet gryde eller pande ristes alle ingredienser ved god varme. Omrør konstant, til raspen er gylden. Tag gryden fra varmen og under fortsæt med at røre. Når raspen er kold kan den opbevares i bøtte med tætsluttende låg.
Æblemos og rasp lægges sammen lag på lag og til sidst fordeler du flødeskummet. Og så er der æblekage til hele familien.