Moderne kalvelabskovs

Hovedret, 4 personer

800 g kalvesmåkød i tern 2×2 cm
7 bagekartofler
1 knoldselleri
1 pastinak
1 persillerod
2 porrer
3 laurbærblade
25 g hvide peberkorn
salt
peber
vand el. grøntsagsbouillon
purløg

1. Sæt kalvekødet over i 1½ liter koldt vand eller grøntsagsbouillon og bring det stille og roligt i kog. Skum hyppigt.

2. Skræl kartofler og grøntsager og skær dem i tern på ca. 2x2cm. Gør porrerne i stand og skær dem i ringe på ca. 1 cm tykkelse. Læg laurbærblade og peberkorn i en gazepose.

3. Tilsæt alle de udskårne grøntsager, undtagen porrerne, og gazeposen. Tilsæt porrerne 20 min. før retten er færdig. Lad det hele koge ca. 1½ time ved svag varme, indtil kødet er mørt og grøntsagerne kogt næsten helt ud. Fjern gazeposen, når retten er færdig og smag til med salt og peber. Servér retten drysset med masser af skåret purløg. Rugbrød og syltede rødbeder kan serveres til.

NB salt må først tilsættes til sidst, da kartoflerne ikke koger ud i saltet vand.