Aircondition

UAE ligger i den tropiske klimazone. Indenfor meteorologi og økologien betegner det områder hvor alle 12 måneder har den laveste døgn-gennemsnitstemperatur over 18 °C. Så det føles varmt i UAE hele året for en person fra Skandinavien. Hvis man så kan li’ varme – hvad er så problemet?

AC kontrol panel. Jeg har spurgt efter en vejledning – uden held.

Måden hvorpå man kompenserer for varmen er ved at installere Aircondition (AC) alle steder. I boligen i alle rum, i bilen, på kontoret (selv på toiletterne), i Malls, på restauranter – kort sagt alle steder hvor mennesker opholder sig i kortere eller længere tid ad gangen.
AC sørger for at et rum bliver afkølet til en bestemt temperatur med en bestemt luftfugtighed. Jeg har bemærket hvordan det påvirker mig, f.eks. på jobbet. Typisk er temperaturen sat omkring 20 grader og når jeg sidder foran computeren i længere tid, så begynder jeg at fryse om fødderne! Desuden er der dette konstante træk af afkølet luft om hovedet, som på en eller anden måde får udtørret mine slimhinder i næse og hals. Jeg har fundet ud af at jeg ca. hver anden time skal gå udenfor i den friske varme luft i 5-10 minutter for dels at få varmen tilbage i fødderne og få den kradse fornemmelse i næse og hals til at gå væk. Jeg afventer sommerens varme periode med spænding – mon det vil virke med en lille gåtur, når AC’en for alvor bliver sat på arbejde?
Siddende hernede undrer jeg mig over at aircondition overhovedet findes i Danmark.
Ingen sne og is på vejene her

Det er allerede gået op for mig at jeg mangler årstidernes skiften, dem alle fire på godt og mindre godt. Jeg tror at vi er kodet sådan helt fra fødslen at der skal ske skiften i lys, temperatur og vejr når man er fra Danmark. I et
land, hvor det er sommer hele tiden (det er ikke rigtigt, men sådan oplever jeg det) tror jeg godt man kan miste sin tidsfornemmelse hvis man er vokset op med at kunne kigge på naturen og se at tiden går. Mine favorit årstider er vinter og forår – så jeg er vist selv ude om det 🙂 Om ca. 14 dage skifter Danmark til sommertid ved at stille uret en time frem og vi glæder os over foråret og lyset.
Oisters takster i UAE. Lad være med at bruge din danske mobil. Køb i stedet en Visitorline hos Etisalat. Jo det virker godt nok.

En kort situationsrapport vedr. min mobil hos Etisalat er at den nu er helt død. Jeg har forsøgt at ændre abonnementet de seneste par uger og det har ikke være med det store held. Der er oprettet flere fejlmeldinger hos
dem og den seneste servicemedarbejder bad mig om en af mine kollegaers telefonnummer, da Etisalat selv ikke længere kunne kontakte mit nummer. Så jeg må klare mig i zoner med WiFi indtil videre. Jeg tændte mig danske mobil hernede for at se om den fungerer – det gør den – men jeg kommer ikke til at bruge den undtagen i nødsituationer. Det er hammerdyrt – faktisk på niveau med at ringe fra en satelittelefon.
Mit navn har endnu flere stavemåder…suk

Ellers er den seneste uge gået ganske godt. Jeg har fundet en daglig rytme med arbejde og fritid som er i god balance. Jeg får den søvn jeg skal have – selvom jeg stadig kan vågne ved bestemte lyde i omgivelserne. Jeg har dog været snottet og haft lidt hovedpine de sidste 2-3 dage. Ikke noget at tale om. Det er blot kollegaerne der smitter mig med et eller andet som florerer blandt os i øjeblikket.

Skriv et svar