Papirer

Søndag – ugens første arbejdsdag. Ringes op midt i frokosten. Du bliver hentet i Al seef til blodprøve m.m. om 1 time. Det bliver lidt hektisk når jeg har 40 minutters kørsel og en Pajero der skal have stillet tørsten først. Jeg når det og er i Al Seef 55 minutter senere.
Vi køres rundt af Anas som arbejder for vores sponsor. Han kører friskt til. Striber på vejene er til pynt og hastighedsgrænser orienterende.
Første sted er vi ikke med inde, men da Anas kommer tilbage 20 minutter senere er mit pas hæftet sammen med en A4 side om registrering af visa. – og jeg mener hæftet med en maskine der er kørt gennem halvdelen af siderne i passet.
Andet sted. Medical clinique. Først sidde i kø. Registrering med foto og underskrift. Blodprøve. 1 minuts samtale med en læge. Tager du medicin. Er du opereret for nyeligt. Røntgenundersøgelse for tuberkolose. Resultatet er en lille seddel som jeg giver til Anas.
Tredige sted. Emirates Identity Authority. Sidde i kø påny. Registrering, fingeraftryk, foto, underskrift. Resultatet er et stempel på papiret der er hæftet sammen med mit pas.
Anas tager derefter vores pas inkl papirer og fortæller at vi får det tilbage i morgen, når det er stemplet. Emirates Id kort kommer i løbet af 10 dage med posten, han sørger for at vi får det og medical report kan afhentes i morgen.
Så mangler jeg vist kun et kørekort… og en lokal lønkonto.

Big Bus – kører med turisterne rundt i Abu Dhabi

Mandag morgen kører jeg med Nikolai i hans gule Mustang til arbejde. En rimelig sej dyt. I perioden fra udstedelse af visa og indtil jeg har et lokalt kørekort må jeg ikke køre bil. Det bliver noget af et puslespil at komme rundt.
Min bil skal til serviceeftersyn hos Europcar efter 2500 km. Det passer fint med at jeg ikke må køre den alligevel:
Kortudsnit fra Khalifa city. Uden GPS skal man være ret stedkendt.

Jeg laver en aftale om at få hentet bilen tirsdag kl 17. Jeg venter en time. Den bliver ikke afhentet. Ny aftale om afhentning onsdag kl 17. Den blev ikke hentet før kl. 18:15 . Ja ja så går fritiden da med noget fornuftigt. Jeg tror at læren her er, som jeg godt vidste fra min kulturtræning, at en aftale hernede kan være mere en hensigtserklæring . Tålmodighed skal være en mere veludviklet dyd hos mig. Forresten er min lånebil en Ford Explorer, som jeg så ikke må køre i endnu(!)
Kørekortet skal jeg have søndag i denne uge, hvor jeg igen bliver hentet af vores lokale hjælper Anas omkring kl 10 har vi aftalt. Vi er tre kollegaer der skal have kørekort samtidigt. Vi skal medbringe dansk kørekort inkl. arabisk oversættelse. Pas samt udskrift med emirates id nummer. Penge til synsprøve og selve kørekortet. Lad os nu se hvordan den aftale udvikler sig.
Det er lidt bittert at jeg ikke må køre i min lånebil mens Pajero’en er til service.
Min terasse – ja, vi må gerne grille og ja, man kan få en Weber grill hernede.

I dag siler regnen stille ned og indtil videre nøjes jeg med at se fredagens x-factor show via min ny indkøbte Apple TV. Jeg har opgivet lejlighedens kabel TV, da der kun er en kanal ud af gu’ ved hvor mange, som jeg gider se på. Det er en film kanal.
Denne gang kan jeg sige at næsten alle mine papirer er i orden. Det er en lang og ikke helt logisk proces, men den fungerer og det tager tid.
Jeg og Susanne har talt om at jeg rejser til DK i Påsken. Så vi får set hinanden alle sammen. Jeg ved ikke om det kan lade sig gøre endnu, men det ville være rart. Nu får vi se.

Skriv et svar